13 juni 2011

Dag 2, Pensionat Tiveden till Tivedstorp via nationalparken

Pensionat Tiveden - Tivedstorp
ca 33km

(inget internet, detta skrevs kl 21 den 13)







Lovisa var inte direkt jättesugen på att gå upp på morgonen, Lisa var betydligt piggare.. Frukosten var toppen med ägg, två sorters bröd, skinka, ost, fil/yoghurt, flingor/müsli och björnbärssylt. Vi fick med oss lunchlådor med pastasallad, smörgås och banan.

Väl iväg fick vi rida en bit på vägen då någon fått för sig att hugga ner en del träd rakt över ridvägen. Efter någon timme kom vi fram till lanthandeln där vi köpte varsin glass, en påse chips och två trisslotter (som vi inte skrapat än kom jag just på).

Vi fick syn på en hare idag och igår såg vi ett rådjur. Eftersom ni känner oss så väl vet ni att vi pratar och skrattar en hel del så gissningsvis hör de vilda djuren oss på långa vägar och håller sig undan. Det finns nämligen både älg, varg, bäver, och björn häromkring...





Vi fick syn på ett troligtvis väldigt nyfött föl som inte ens var torrt ännu. Hur söt som helst!















Stretching igen... Rumporna gör ont nu kan jag säga!

Alla fyra har fått badat idag. Tyvärr ligger bilderna i den riktiga kameran så vi har inga bildbevis att lägga upp, men roligt var det! Svårt att säga vem av oss fyra som tyckte det var roligast. :)









Den svåra terrängen var inte mycket svårare än skogen ovanför stallet men det blev lite träning på att gå över broar.




Här har vi Junker Jägers Sten där det sägs spöka. Rider man där i skymningen ska man kunna se antingen en huvudlös jungfru eller en norsk jägare med en tjäder över axeln... Vi var båda glada över att det var fullt dagsljus. ;)
















Båda hästarna har töltat som bara den! Kilometerlånga sträckor i klockren tölt i alla möjliga tempon. Jodis fick till 100 meter tölt på helt lång tygel! Mattes pärla. Bästa tölten för båda hästarnas del. Atla har lyckats skita nio gånger och kissa tre under ridturen, vilket kan jämföras med Jodis som sket en gång...












Sju timmar tog turen inklusive pauser. Nu är vi på plats och hästarna har fått sitt kraftfoder och kratsade hovar. Vi har fått god mat och fick köpt varsin glass till. Givetvis massor med yatzy också! Nu sitter vi uppe på det lilla rummet (med betoning på lilla) och har precis planerat turen för imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar